Matkailuvaunujen patoutunut kysyntä on nyt selvästi purkautumassa. Heinäkuussa myytiin jo kolmas kuukausi peräkkäin enemmän matkailuvaunuja kuin kahtena aiempana vuonna. Myös tehdasvalmisteisten matkailuautojen myynnissä on hyvä vauhti päällä. Heinäkuu oli jo neljäs paras kuukausi kahteen edelliseen vuoteen verrattuna.
Heinäkuussa myytiin yhteensä 224 matkailuajoneuvoa, joka on peräti 61 kpl (37,4 %) enemmän kuin vuoden 2016 vastaavana ajankohtana. Alkuvuoden kokonaismyynti (1343 kpl) on lähes 16 % suurempi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin heinäkuussa 124 kpl, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 23 kpl (+22,8 %). Tammi-heinäkuun myynti on runsaat 15 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.
Slovenialainen Adria on markkinajohtaja. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Hobby.
Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on edelleen noin viidennes.
Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin tasan 100 kpl, joka on 38 kpl (+61,3 %) enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Vaunumyynti on nyt hyvässä vauhdissa: kumulatiivinen myynti on lähes 17 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.
Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.